Χάρης Κατίνας: Επίσκεψη στους δυο δήμους της ΠΕ Γρεβενών

Με χαρά επισκεφτήκαμε τους δυο Δημάρχους της Π.Ε Γρεβενών, κ. Γιώργο Δασταμάνη και κ. Δημήτρη Κορδίλα. Οι δυο Δήμαρχοι μας υποδέχτηκαν με θέρμη και συζητήσαμε για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πανέμορφος αυτός τόπος, όπως τα υψηλά κόστη παραγωγής στην κτηνοτροφία, οι ελλείψεις σε αρδευτικά, η ενίσχυση και η προβολή του ορεινού όγκου και του τουριστικό προϊόντος που πρέπει να παραχθεί, η σπουδαιότητα του Ε-65 για τα Γρεβενά και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης που δημιουργεί ο αυτοκινητόδρομος καθώς τα Γρεβενά μετατρέπονται σε μεταφορικό και όχι μόνο κόμβο, για την Δυτική Μακεδονία. Επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται και η διασύνδεση της Δεσκάτης με τον Ε-65 και τα Γρεβενά, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης στη γειτονική Θεσσαλία και όχι μόνο.
Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού στη Δυτική Μακεδονία καθώς και οι υψηλότεροι δείκτες ανεργίας συναντώνται στη Π.Ε Γρεβενών. Ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών είναι επιβεβλημένος σε μια περιοχή όπου μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Η ανάδειξη και η εκμετάλλευση των πάμπολλων δυνατοτήτων της κάθε Π.Ε στη Δυτική Μακεδονία είναι καθήκον μας εάν θελουμε να έχουμε βιωσιμότητα στο μέλλον με όρους οικονομικούς και κοινωνικούς.
Το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος της Π.Ε Γρεβενών δεν πρέπει να αποτελεί την δικαιολογία για πολιτική ολιγωρία ή και αδιαφορία από την Περιφερειακή Αρχή. Αντιθέτως πρέπει να λειτουργεί ως κίνητρο. Όσο ενισχύουμε τα χωριά μας και τις μικρές πόλεις με τις κατάλληλες πολιτικές, ενισχύουμε και το κέντρο, η οικονομία λειτουργεί άλλωστε πάντοτε κυκλικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για περισσότερες χαμένες ευκαιρίες στον τόπο μας.