Σε δίκη παραπέμπονται η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και οι άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου Γιάννη Καμπαιλή, τον περασμένο Αύγουστο, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr.
Πρόσφατα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σχετικά με παράβαση καθήκοντος σε βάρος της δημάρχου, αντιδημάρχων, ενός προϊσταμένου του δήμου, δύο μηχανικών και άλλων προσώπων. Μαζί τους κατηγορείται και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν σε Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω ειδικής δωσιδικίας της δημάρχου, παρά το γεγονός ότι τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και πλέον αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο δυστύχημα στο λούνα παρκ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε άλλα τέσσερα πρόσωπα: Στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τη σύζυγό του, στον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και στον μηχανικό που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας. Ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και για απλή συνέργεια στα προηγούμενα αδικήματα, κατά περίπτωση.