Με συντονισμένες κινήσεις και αυξημένη συμμετοχή συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο βασικούς οδικούς κόμβους του εθνικού δικτύου. Από νωρίς το μεσημέρι, παραγωγοί έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στον κόμβο της Μπάρας Σιάτιστας, επί της Εγνατίας Οδού, προχωρώντας σε δίωρη διακοπή της κυκλοφορίας για τα φορτηγά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από συλλογικές διαδικασίες και σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία έχει χαράξει κοινή γραμμή δράσης για τις επόμενες ημέρες. Κατά το διάστημα του αποκλεισμού, οι παρακαμπτήριοι δρόμοι της περιοχής δεν χρησιμοποιούνται, ενώ η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Καστοριάς.
Ιδιαίτερη εικόνα παρουσιάζεται στα πλευρικά διόδια, τα οποία παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οδηγών. Στο σημείο επικρατεί αυξημένη παρουσία αγροτών από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, με το μπλόκο να ενισχύεται διαρκώς τόσο σε συμμετοχές όσο και σε υποστήριξη από άλλα σωματεία εργαζομένων.
Παράλληλα, οι αγρότες αξιοποιούν την παρουσία τους για να έρθουν σε άμεση επαφή με τους διερχόμενους οδηγούς, προσφέροντας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και ενημερώνοντας για τα αιτήματα του κλάδου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις καταγράφονται και στον κόμβο Φιλώτα, στον κάθετο άξονα Κοζάνης – Φλώρινας, όπου αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από συλλόγους της περιοχής προχωρούν σε τρίωρο αποκλεισμό, ενισχύοντας το πανελλαδικό πλαίσιο δράσης.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, με τους παραγωγούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους έως ότου υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.
Μ.Τ.