c: Η αλήθεια για κατάσταση υγείας. Επιθετικός καρκίνος και υποτροπή

Ποια η αλήθεια για τον καρκίνο της Φώφης Γεννηματά, τι βρήκαν στο έντερο και πώς υποτροπίασε;

Τι συμβαίνει πραγματικά με τον επιθετικό καρκίνο της Φώφης Γεννηματά;

Σε σοκ ο πολιτικός κόσμος, καθώς η Φώφη Γεννηματάεισήχθη εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό», νοσηλευόμενη με υποτροπή στον καρκίνοπου την ταλαιπωρούσε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, έπειτα από εκτενείς εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τη Φώφη Γεννηματά

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η κυρία Γεννηματά νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με θεράπουσα ιατρό την Αναστασία Κοτανίδου.

Φώφη Γεννηματά και καρκίνος του εντέρου

Η αλήθεια είναι ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματάμετέβη για εξετάσεις στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι η «βασική της νόσος», δηλαδή ο καρκίνος του μαστού, είχε υποτροπιάσει.

Η Φώφη Γεννηματάετοιμάζεται να δώσει άλλη μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο: ενημέρωσε την οικογένειά της και στη συνέχεια κάλεσε κάποιους από τους στενούς της συνεργάτες για να τους πει ότι και αυτή τη φορά θα βγει νικήτρια, αλλά και να τους ενημερώσει ότι οι γιατροί «άναψαν κόκκινο» στην συμμετοχή της στην εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, στενοί συνεργάτες της ανέφεραν ότι, όπως είναι ευνόητο, η Φώφη Γεννηματάδεν πρόκειται να κατέλθει για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της, λίγο αργότερα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, προέδρου Κινήματος Αλλαγής

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Γεννηματά σε συνεργάτες της: Θα κερδίσω και αυτή τη μάχη

Η Φώφη Γεννηματάεπικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες μέσω zoom και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτήν τη δύσκολη μάχη. «Μία μία όμως, δεν μπορώ να τις κερδίσω όλες μαζί», φέρεται να είπε η κυρία Γεννηματά.

Χθες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ακύρωσε εμφάνισή της στη Νέα Ιωνία.

«Μια ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής, μου στέρησε τη δυνατότητα χθες το βράδυ να είμαι ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές και προοδευτικούς πολίτες στη Νέα Ιωνία. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για τη μαζική παρουσία τους, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!» έγραφε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ανάρτησή της στο Facebook.

τσι, η προγραμματισμένη για 5 και 12 Δεκεμβρίου διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι προσώρας στον αέρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η νυν πρόεδρος του κόμματος αποσύρεται από την κούρσα.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 15/10 λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων. Αυτό ενδεχομένως να πρέπει να τροποποιηθεί.

Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Ωστόσο, οι πάντες βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ της εξέλιξης, συνεπώς οι πρώτες συζητήσεις θα γίνουν από αύριο το πρωί. Αλλωστε, η πρώτη σκέψη των στελεχών του κόμματος έχει να κάνει με την υγεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ανδρουλάκης: Αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις εξελίξεις αυτές, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.
Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Λοβέρδος: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και αγαπημένος φίλος
Σε ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Καστανίδης: Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας
Ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Open, τόνισε: «Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια. Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», είπε ο κ. Καστανίδης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Φώφη Γεννηματά και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Με την Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση στο twitter.

www.fimes.gr