Ξαναχτύπησαν«μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ: «Έφαγαν» χρήματα, κινητό και βιβλιάριο καταθέσεων από ηλικιωμένο

Θύμα επιτηδείων που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ έπεσε ένας ακόμη ηλικιωμένος, αυτήν τη φορά στη Λάρισα.

Οι δύο «μαϊμού» τεχνικοί ξάφρισαν τον άτυχο άνδρα αρπάζοντάς του 760 ευρώ, το κινητό του και το τραπεζικό του βιβλιάριο, με τον ισχυρισμό ότι έπρεπε να ελέγξουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του, στην ορεινή κοινότητα Ανατολή του Δήμου Αγιάς.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μάλιστα, οι δράστες είχαν πλησιάσει με το ίδιο πρόσχημα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διατηρούν καφενείο στην πλατεία του χωριού, αλλά εκείνοι κατάλαβαν πως ήταν απατεώνες και δεν τους άφησαν να μπουν στο μαγαζί τους. Οι δράστες έφυγαν και βρήκαν τυχαία στον δρόμο το θύμα, το οποίο δεν φαντάστηκε με ποιους είχε να κάνει. Του μίλησαν ευγενικά κι έτσι τους έβαλε μέσα στο σπίτι του.

Οι άγνωστοι τον έπεισαν ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα και -κατά τη συνήθη τακτική τους- του ζήτησαν να βάλει σε μία σακούλα όσα χρήματα είχε, τάχα για να μην καούν. Ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος έβαλε στη σακούλα το ποσό των 760 ευρώ, το τραπεζικό του βιβλιάριο, την ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία άρπαξαν οι δράστες και… έγιναν καπνός!

Ο άτυχος ηλικιωμένος κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής και κάλεσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας ερευνούν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.