Ολυμπιακός: Κατέθεσε έφεση στην ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, ανακοίνωσε την Παρασκευή την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό (κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αφαίρεση ενός βαθμού απ’ τους «ερυθρόλευκους», δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο) και, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι απέρριψε την κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το ertsports.gr, η έφεση κατατέθηκε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η οποία θα κληθεί να δικάσει σε δεύτερο βαθμό. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του στο παιχνίδι που διακόπηκε στο 49′ λόγω της πτώσης στο έδαφος του Χουάνκαρ από κροτίδα και ζητά την απαλλαγή του.

Μάλιστα, την Δευτέρα (30/10) οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εκδόσει και ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφραζαν τη σιγουριά τους ότι η αρχική απόφαση θα ανατραπεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια ενώπιον μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Περισσότεροι του ενός παράγοντες συνετέλεσαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους στο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με μια άδικη και απολύτως εσφαλμένη απόφαση, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταπέσει στο δεύτερο βαθμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ναρκοθετηθεί το πρωτάθλημα.

Οι φίλαθλοί μας να γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την δικαίωσή του, χωρίς να παραλείψει να έχουν νόμιμες συνέπειες όσοι εσκεμμένα συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας ψευδούς εικόνας εις βάρος του Συλλόγου.

Και να είναι βέβαιοι ότι και από αυτή τη δοκιμασία η ομάδα θα βγει πιο δυνατή και ακόμα πιο αποφασισμένη για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος της ιστορίας της».

dikastiko.gr