Παράταση στο Market Pass και επίσημα, για τρεις μήνες συνεχίζεται το μέτρο

Δόθηκε παράταση στο Market Pass και επίσημα δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Και με τη… βούλα «κλείδωσε» η παράταση του Market Pass για τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσε Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οικονομικού νομοσχεδίου, που τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

«Παρουσιάζουμε μέτρα σοβαρά κοστολογημένα που αντέχει ο προϋπολογισμός και η οικονομία, πάντοτε στο πλαίσιο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της οικονομίας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Το κόστος των μέτρων στήριξης ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, εξειδικεύοντας το μέτρο, είπε ότι τα κριτήρια μένουν τα ίδια, αλλά παύει να υπάρχει όριο στα εξαρτούμενα μέλη (παιδιά).

Οι φορολογικές δηλώσεις που θα καθορίζουν τους δικαιούχους

Διευκρίνισε ότι θα ληφθούν υπόψη οι φετινές φορολογικές δηλώσεις. «Αυτό είναι το δίκαιο, κάποιοι που δεν το πήραν, θα το πάρουν, και το αντίθετο», σημείωσε ο υφυπουργός. Μάλιστα, κάλεσε όσους φορολογούμενους δεν έχουν κάνει δήλωση να το κάνουν γρήγορα, μέχρι τέλος του μήνα, για να μπουν στο μέτρο του Market Pass, εφόσον φυσικά πληρούν τα κριτήρια.

Είπε ακόμη όσοι είχαν κάνει ήδη αίτηση, δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουν. «Μόνο για επιπλέον αιτήσεις θα ανοίξει το σύστημα, για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση» ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης. Συμπλήρωσε ότι το μέτρο θα έχει κόστος 251 εκατ. ευρώ και θα ευνοήσει 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 7,5 εκατομμύρια μέλη, κατ’ εκτίμηση.