ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις»

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (https://mst.uowm.gr/) της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εισαγωγής στοΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σεΟργανισμούς και Επιχειρήσεις» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδώνπαρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια (Φ.Ε.Κ. 1767/Β’/20-03-2023) και προσφέρει δύο Εκπαιδευτικές Δράσεις: α. Διεθνείς Στρατηγικές στη Δημόσια Διοίκηση και β. Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, το Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και διαλέξεις καθόλη τη διάρκεια του Προγράμματος σεζητήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το μεταπτυχιακό επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των ηγετών επιχειρήσεων και οργανισμών σεαποτελεσματικούς τρόπους Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων και αποφυγής των συγκρούσεων στο χώρο εργασίας με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού θεσμού τηςΔιαπραγμάτευσης και της Διαμεσολάβησης. Σκοπός του είναι η παροχή εξειδικευμένης επιστημονικήςεκπαίδευσης στη διαμόρφωση ικανών στελεχών, προϊσταμένων και διευθυντών των τμημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού αλλά και γενικά “ηγετικών” προσωπικοτήτων σε ζητήματα απόδοσης της διοίκησης,λήψης αποφάσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης της επικοινωνίας.

Με την αξιοποίηση των νεότερων ευρημάτων της έρευνας και των νέων τεχνολογιών το μεταπτυχιακόπροσανατολίζεται στη χάραξη της επικοινωνιακής και ηγετικής στρατηγικής στο χώρο της ηλεκτρονικήςδιαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης για την πρόληψη και την απάλειψη των συγκρούσεων. Μέσω τηςεξειδικευμένης γνώση που παρέχεται από το ΠΜΣ αντιμετωπίζονται επίσης οι προκλήσεις των επιχειρήσεων και των οργανισμών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και ταμαθήματα θα διεξάγονται στην

Κοζάνη µε δυνατότητα ηλεκτρονικήςπαρακολούθησης ποσοστού του

προγράμματος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τιςδιαδικασίες υποβολής αιτήσεων υποψηφιότηταςαπό την Προκήρυξη που βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο http://blogs.uowm.gr/hrmcl/